Akıllı Telefon Pilleri ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
Mobil teknolojinin bize sunduğu en büyük kolaylıklardan biri şüphesiz cep telefonları ve selefi akıllı cep telefonları olmalı. Her şey harika olsa da akıllı telefon bataryası ile ilgili sorunlar tam olarak çözülemiyor ve en iyi akıllı telefon modelini de alsanız, bir yıl kadar sonra, pil ömrü azalmaya başlıyor. Tabii, piller ile ilgili aslı olmayan birçok söylenti yayılıyor. İşte, en yaygın batarya iddiaları:
Telefonu uzun süre şarjda bırakmak pilini maksimumda tutar.
Akıllı telefonunuzun bataryasını gece sabaha kadar şarjda da bıraksanız pil alması gereken kadar alacaktır. Lityum-iyon pil, şarjını tamamlayana (veya 4,1 V doymuş oluncaya) kadar yavaş yavaş şarj olur. Şarj cihazı normal çalışıyorsa, akıllı telefonunuzun Volt sınırını aşan şarj yapması imkânsızdır.
Batarya sıfırlanmadan şarj edilmez.
Batarya, ne kadar çok kullanılırsa o kadar daha hızlı bitmesine neden olunan mekanik bir cihaz gibidir. Bataryayı tekrar şarj etmek için tatmin edici nokta, % 4- % 8 kapasite aralığıdır. Mümkün olduğunca tam şarjdan kaçınmak ve bataryayı kullanımlar arasında daha sık şarj etmek gerekir.
Sıcaklık bataryaya bir şey yapmaz.
Tam tersi, sıcaklık batarya ömrü için kötü şarj uygulamalarınızdan daha ciddi bir tehdittir. Akıllı telefonunuzu güneş ışınlarına maruz bırakmak, kesinlikle şarj kapasitesini azaltacaktır. Aşırı ısı ve tam şarj kombinasyonu, bir lityum-iyon batarya için ölümcül tehlikelerdir.